Procjena faleristike

Procjena faleristike

Pored procjene numizmatike, jedna od djelatnosti našeg Kluba je i procjena faleristike (odlikovanja i vojnih oznaka). Procjena se sastoji od utvrđivanja identiteta odlikovanja (država, vrsta odlikovanja, red, varijanta), njegove očuvanosti prema stručnim kriterijima, te kataloške i tržišne vrijednosti.

Procjenjujemo sljedeće vrste predmeta:

  • vojna odlikovanja (ordene i medalje)
  • civilna odlikovanja (ordene i medalje)
  • vojne i policijske oznake (metalne i krpene)
  • vatrogasna odlikovanja i oznake
  • oznake pripadnosti raznim organizacijama i društvima
  • članske značke

Informativna procjena faleristike

Ukoliko želite saznati samo koliko nešto vrijedi i ne trebate detaljni uvid u odlikovanje koje posjedujete, procjenu je moguće obaviti putem e-maila. Dovoljno je da nam pošaljete sliku odlikovanja koje želite procjeniti. Za sve upite obratite se na Kontakt.

Ova procjena se ne naplaćuje, ali bi bilo lijepo da barem uplatite jednu simboličnu donaciju na račun našeg Kluba. Klub se financira samo od članarina i donacija, nema državni izvor financiranja

Detaljna procjena faleristike

Za razliku od informativne procjene, ova vrsta procjene ulazi u dubinu materije i rezultira posebno sastavljenim elaboratom o odlikovanju koje se procjenjuje i o njegovoj vrijednosti. Usluga se naplaćuje, budući da iziskuje određeno vrijeme potrebno da se odlikovanje procjeni. Prihod od procjena se koristi za financiranje rada kluba.

Za više detalja i cijene, obratite se na Kontakt.