Procjena numizmatike

Procjena numizmatike

Jedna od djelatnosti našeg Kluba je procjena numizmatike. Procjena se sastoji od utvrđivanja identiteta novca (država, vladar, nominalna vrijednost, godište, varijanta), njegove očuvanosti prema stručnim numizmatičkim kriterijima, te kataloške vrijednosti.

Procjenjujemo sljedeće vrste novca:

  • antički novac (brončani, srebrni i zlatni)
  • srednjovjekovni novac svih vrsta
  • moderni novac (optjecajni, zlatnike i srebrnjake)
  • papirni novac
  • vrijednosne papire slične novcu (stare dionice, obveznice, čekove i sl.)

Informativna procjena numizmatike

Ukoliko želite saznati samo koliko nešto vrijedi i ne trebate detaljni uvid u novac koji posjedujete, procjenu je moguće obaviti putem e-maila. Dovoljno je da nam pošaljete sliku novca koji želite procjeniti. Za sve upite obratite se na Kontakt.

Ova procjena se ne naplaćuje, ali bi bilo lijepo da barem uplatite jednu simboličnu donaciju na račun našeg Kluba. Klub se financira samo od članarina i donacija, nema državni izvor financiranja

Detaljna procjena numizmatike

Za razliku od informativne procjene, ova vrsta procjene ulazi u dubinu materije i rezultira posebno sastavljenim elaboratom o novcu koji se procjenjuje i o njegovoj vrijednosti. Usluga se naplaćuje, budući da iziskuje određeno vrijeme potrebno da se novac procjeni. Prihod od procjena se koristi za financiranje rada kluba.

Za više detalja i cijene, obratite se na Kontakt.